Laminálás

Laminálás a dokumentumok védelmére

Laminálás telefonszám +36-1-210-1046

Másoló Futár kft laminálás
Főoldal > Hírek > laminálás

Laminálás a dokumentumaink védelmére

A laminálás technológiájának köszönhetően fontos dokumentumainkat időtállóvá tehetjük, kedvenc papír alapú iratainkat, rajzainkat, fényképeinket könnyedén megőrizhetjük hosszabb ideig, főként, ha azokat a mindennapokban sokat használjuk. A laminálógép a dokumentumot alulról és felülről is bevonja fólia felhasználásával, ami többféle méretben és vastagságban is elkészíthető. A két műanyag réteg közötti papír ezáltal sokkal tartósabb lesz, a külső fizikai behatások ellen nagyobb védelmet nyújt, és a dokumentumok színei, esztétikai minősége lényegesen hosszabb ideig marad ugyanúgy élvezhető.

Létezik hideg és meleg laminálás, az utóbbi nyújtja a nagyobb fokú tartósságot, főként, ha a fólia vastagságát még növeljük is. A lamináláshoz használt fólia kiválasztásában döntő lehet az is, hogy milyen típusú papírt akarunk bevonni, valamint milyen minőséget szeretnénk elérni. A laminálás többféle károsodástól, sérüléstől, vagy a papír öregedésétől képes hatékonyan megvédeni az adott dokumentumot. A laminált papír fokozottan ellenáll a sűrű használat közbeni esetleges horzsolásoknak, koszolódásnak, szakadásnak és sérülésnek. Az olyan dokumentumok, amelyeket többször fognak kézbe, könnyen elkoszolódhatna az ujjlenyomatoktól, valamint a papír is hamar hullámosodásnak indulhatna, ha nem lenne fóliával laminálva. Mindemellett a színeket is meg tudja védeni a fakulástól, sőt, ha kifejezett igény mutatkozik rá, ma már olyan UV védelemmel ellátott fóliák is léteznek, amelyek az erős napsugárzástól is meg tudják védeni a bevont fényképet, egyéb más fakulásra hajlamos papírt.

A laminálást otthonunkban egyéb más dokumentumok mellett legjobban a kedvenc fotóink, gyermekink rajzai és okleveleink védelmére használhatjuk fel.Munkahelyeken és különböző intézményekben sok esetben már szinte elengedhetetlen bizonyos dokumentumok hatékony védelme laminálással. A rendszeresen használt bemutató anyagokat, oktatási célra készült dokumentumokat, fényképes igazolványokat már bármilyen használatba vétel előtt érdemes fóliával megvédeni.

A belépőkártyák vagy igazolványok védelmére tökéletesen alkalmas az úgynevezett tok laminálás, az ehhez felhasznált tok speciálisan erre a célra lett kitalálva, a tok egy vagy több széle már eleve zárt, ebbe kerül bele a papír igazolvány, amire a tok meleg hatására teljesen rátapad.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Spirálozás kötészetLaminálás max.A2 méretig
Fém spirálozásMűanyag spirálozás
Fekete fehér másolásNaptárak spirálozása

Cégadatok :

Másoló Futár Kft.

Levelezési cím:
Budapest 1095 Soroksári út 48.
Adószám :
13780661-2-43
Bankszámla szám:
10300002-20611987-00003285

Adatkezelési szabályzat

Híreink :

Friss híreink