laminálás

Laminálás A5-A2 méretig

Másoló Futár telefonszám +36-1-210-1046

Másoló Futár kft

Laminálás fajtái és elkészítésének módja

Ahhoz, hogy fontos, vagy nagyon kedvelt dokumentumaink minőségét minél hosszabb időn keresztül megőrizhessük, a laminálás technológiája nyújt tökéletes lehetőséget. Bármilyen papír alapú dokumentum hatékonyan megvédhető, legyen az fénykép, gyermekünk legjobban sikerül rajza, vagy egy oklevél, vagy diploma, amire büszkék lehetünk. Másik nagyon jól kihasználható területe a laminálásnak a naponta használt iratok, igazolványok, belépőkártyák elhasználódás elleni védelme.

A laminálás során a munkát végző gép alulról és felülről is bevonja a dokumentumot, amihez jó minőségű átlátszó fóliát használ fel. Ez a fólia többféle vastagságban választható, attól függően, hogy milyen behatásokkal szemben szeretnénk megvédeni az adott dokumentumot. Ez a két műanyag bevonat egyrészt lehetővé teszi, hogy a dokumentum megfelelően látható legyen, másrészt az esetleges fizikai behatások ellen tökéletes védelmet nyújt. Igény szerint olyan bevonat is kérhető, amely a fénnyel, az UV sugarakkal szemben védi meg az iratot, ezáltal a színes kép vagy egyéb dokumentum lényegesen hosszabb ideig megőrizheti eredeti minőségét, a színek nem fakulnak ki évek alatt sem.

A technológia szempontjából kétféle laminálás létezik, az egyik a hideg laminálás, a másik meleg laminálás. A legnagyobb fokú tartósságot minden esetben a meleg laminálás alkalmazásával érhetjük el. Amikor a fóliát választjuk ki, elsősorban az a döntő, hogy milyen hosszú ideig szeretnénk a dokumentum minőségét megőrizni, de a papír anyaga is fontos tényező lehet. Számtalan sérüléstől, használat közbeni károsodástól képes védelmet nyújtani, legyen az a nagyon sűrű használat eredménye, koszolódás, karcolódás vagy akár nedvesség.

Az olyan iratok, igazolványok és egyéb dokumentumok védelmére nagyon jól használható a laminálás, melyeket naponta többször is kézbe vesznek, ezáltal az ujjlenyomatoktól nagyon könnyen elkoszolódhatnak, a folyamatos használattól könnyen gyűrődhetnek, szakadhatnak. Ha dokumentumok napfénynek vannak kitéve, UV védelemmel ellátott fóliával van lehetőség a fakulás elleni védelemre.Cégeknek, intézményeknek különösen hasznos a laminálás, mert több olyan bemutató anyaggal, igazolvánnyal, rendelkezhetnek, ami a sűrű használat miatt akár hetente pótlásra szorulna, ha nem lennének laminálással megvédve.

Laminálás tehát lényegében mindenki számára hasznosan igénybe vehető dokumentum védelmi eszköz, hiszen mindenkinek lehetnek olyan iratai, rajzai, fényképei és egyéb más dokumentumai, amelyek védelméről, hosszú ideig tartó minőségéről gondoskodni szeretne.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

KötészetLaminálás max.A2 méretig
Fém spirálozásMűanyag spirálozás

Cégadatok :

Másoló Futár Kft.

Levelezési cím:
Budapest 1095 Soroksári út 48.
Adószám :
13780661-2-43
Bankszámla szám:
10300002-20611987-00003285

Híreink :

Friss híreink

Másoló Futár kft ® •     minden jog fenntartva 2014

Az oldalon előforduló hibákért felelősséget nem vállalunk ! Weboldalunkat 1280X1024 pixeles vagy ennél nagyobb felbontásra optimalizáltuk.
Fő tevékenységünk: laminálás diplomakötés, szakdolgozat kötés, tervrajz másolás, spirálozás, kötészet, szkennelés,naptár készítés