fénymásolás szakdolgozat kötés

Otthoni nyomtatás vagy copyshopban ?

Másoló Futár telefonszám +36-1-210-1046

Máoló Futár kft fénymásolás diplomakötés
Főoldal > Hírek > otthoni nyomtatás

Színes nyomás - miért más mint az otthoni nyomtatóval

A színes digitális nyomtatás óriási fejlődésen ment át az utóbbi évtizedekben, ez ugyanúgy érintette a nagyobb digitális nyomdagépeket, mint az otthoni asztali számítógépekkel használatos digitális nyomtatókat is. A digitális nyomtatásnak számos előnye van a hagyományos nyomtatással szemben, például ezekbe az eszközökbe nem kellenek sem filmek, sem nyomólemezek, tulajdonképpen ez tette elérhetővé az otthoni nyomtatás lehetőségét is.

Nagy előnye, hogy akár egy példányszám is nyomtatható aránylag kis költségen, vagy egy -féle nyomaton belül több egyedi változtatás végezhető egyszerűen.Az otthoni és a nagyobb digitális nyomtatók is számítógéppel vezéreltek,a szoftveresen elkészített nyomat szinte azonnal kinyomtatható. A nyomtatás elkészülte után nem szükséges órákat várni a nyomat megszáradására, szinte azonnal használható az elkészült dokumentum, vagy kép.

Felmerül a kérdés, hogy a milyen különbségek lehetnek a nagyobb digitális nyomdák által elkészített színes nyomatok, és az otthoni digitális nyomtatókkal elkészültekkel kapcsolatban. Elsőként nézzük az igen érzékeny ár kérdést. A otthoni nyomtatókba aránylag elég drágán van lehetőségünk a az elfogyott színes patronokat cserélni, mind a mai napig vannak olyan patronok is, amelyekben a színeket nem lehet kifogyás után külön cserélni, ezért a maradék nyomtató festék kárba vész. Ezzel szemben a digitális nyomdák sokkal gazdaságosabban képesek ugyanazt a minőségű nyomatot elkészíteni, sőt akár jobb minőségben is képesek azt olcsóbban elkészíteni.

Erre egyrészt azért van lehetőségük, mert a nyomtató festéket nagyobb tételben vásárolva lényegesebben olcsóbban tudják megvenni, másrészt a nagyobb fejlett digitális nyomdagépek festékmennyiségének beállításai is finomabban végrehajthatóak és a fúvókák is sokkal jobb minőségűek, mint az otthoni digitális nyomtatógépek patronjainak.Másik előnye a nagyobb digitális nyomdák szolgáltatásainak igénybevételének a az általuk készített nyomatok sokkal jobb minősége.

Bár tény, hogy az otthoni digitális nyomtatók képesek már évek óta arra, hogy fénykép minőségű nyomatokat készítsenek, de ez a minőség még mindig elmarad a nagyobb nyomtatógépekkel készített képek minőségétől, amelyek azt a jobb minőséget elfogadható áron képesek produkálni, mivel sokkal pontosabban kalibrálhatóak, és az általuk használt papír minősége is jobb, mint az otthoni gépekbe boltban megvásárolhatóaknak.

Azt se feledjük el, hogy egy digitális nyomdába akár rögtön le is lamináltathatjuk a jó minőségben elkészült fotókat, ezzel a minőségük hosszabb ideig megőrizhetővé válik.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Nyomtatás A0+ méretigSzínes nyomtatás max.A0+ méretig
Plakát késíztés max A0 méretigSzínes tervrajz nyomás
Kártyanaptárk készítéseBorítékolás készítés
Poszter készítésFém spirálozás

Cégadatok :

Másoló Futár Kft.

Levelezési cím:
Budapest 1095 Soroksári út 48.
Adószám :
13780661-2-43
Bankszámla szám:
10300002-20611987-00003285

Híreink :

Friss híreink