szakdolgozat kötés

Érdekességek fénymásolásról

telefonszám +36-1-210-1046

Máoló Futár kft szakdolgozat kötés
Főoldal > Hírek > Érdekességek a fénymásolásról

Érdekességek a fénymásolásról

A fénymásolás egy olyan folyamat, amikor papír dokumentumok, vagy egyéb vizuális képek bizonyos számú másolatait hozzuk létre gyorsan és költséghatékonyan. Ezt a technológiát a Xerox vezette be a 1960-as években, ami az ezt követő 20 évben hatalmas fejlődésnek indult. Rendkívül sokoldalú felhasználhatósága és népszerűsége miatt lényegében megakadályozta a digitális forradalommal beharangozott un. Papírmentes irodák létrejöttét.

A fénymásolókat széles körben használják az üzleti életben, az oktatásban, a hivatalokban és a mindennapi élet számtalan egyéb területén. Bár folyamatosak a törekvések a mind kevesebb fénymásoló papír és nyomtató tinta felhasználására, az irántuk keletkező igény mégis évről évre növekszik.Bár a fénymásolók egy átlagember számára nem túl könnyen megérthető elektrosztatikus eljárást alkalmaznak a nyomatok létrehozására, a fénymásolók használata olyan egyszerűvé vált, hogy működését akár egy 6 éves gyermek is másodpercek alatt elsajátíthatja.

A színes festékek az 50-es években már elérhető voltak, de az első kereskedelmi forgalomban is kapható (hőszublimációt használó) színes fénymásoló 1968-ban jelent meg, 1973-ig várni kellett az első elektrosztatikus színes fénymásolóra, amit a Canon készített el.A színes fénymásolás megjelenése a pénzkibocsátásra jogosult kormányok számára már aggodalomra adott okot, hiszen sokkal egyszerűbbé vált a pénzhamisítás is ezzel a technológiával. Ekkortól váltak rendszeressé a papírpénzeken a vízjelek, hologramok, biztonsági műanyag csíkok, valamint a színjátszó kialakítás. Néhány fénymásoló gép a mai napig tartalmaz egy olyan szoftvert, amely felismeri a speciális valuta mintákat, és megakadályozza a nyomat létrejöttét.

A fénymásolás elterjedésével felmerültek a szerzői jogi kérdések is (pl. könyvek, tudományos munkáknál), ez a legtöbb országban korlátozás alá esnek, de a bevett gyakorlat főként diákok esetében az, hogy a teljes dokumentumot nem, csak részletében lehet lemásolni.Az fénymásolók története során az is nem egyszer előfordult, hogy törvényszéki azonosításra használták fel az általuk készített nyomatokat. Gyártók és márkák esetében is könnyen lehetővé vált az azonosítás, kezdetekben a papírra kerülő festék sávozása tartalmazott információkat az adott berendezés mechanikai tulajdonságairól. 20058-ben a magas minőségű színes nyomtatók már beágyazott azonosító kódokat helyeznek el a nyomtatott lapokon.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Nyomtatás A0+ méretigFénymásolás
KötészetFotókönyv készítés
Műanyag spirálozásDiplomakötés Budapesten
Szakdolgozat kötés BudapestenEgyedi készítésű naptárak
Fotókönyv készítésKártyanaptárk készítése

Cégadatok :

Másoló Futár Kft.

Levelezési cím:
Budapest 1095 Soroksári út 48.
Adószám :
13780661-2-43
Bankszámla szám:
10300002-20611987-00003285

Adatkezelési szabályzat

Híreink :

Friss híreink